Skip to content

Ecofrost

  Efficiëntie groeit mee met productiecapaciteit

  Klant

  Ecofrost groeit als kool. De familiale onderneming uit Peruwelz behoorde de jongste jaren herhaaldelijk tot de snelst groeiende bedrijven van ons land. Ecofrost maakt private label diepvriesfrieten en andere diepgevroren aardappelspecialiteiten. 90 procent van de productie is bestemd voor export. Een tijdje geleden investeerde het bedrijf in een vierde lijn. Het benutte die gelegenheid om te investeren in een IT-oplossing die de informatie moest bieden om alle processen te optimaliseren.

  Verwachtingen

  In november 2016 nam Ecofrost de vierde productielijn in gebruik. Tegelijk vond ook de implementatie van Ikologik Industrial Cloud plaats.

  ​Productieverantwoordelijke Jeannot Hoflack: “We hadden nood aan een oplossing die ook rapportering mogelijk maakt en alarmsignalen zendt als de parameters te ver afwijken van de standaard. Ikologik Industrial Cloud biedt daarvoor alle mogelijkheden. We kunnen in ‘real time’ alle data opvolgen en krijgen in onze mailbox regelmatig rapporten binnen op basis waarvan we kunnen zien of alles vlot verloopt. Het systeem laat toe om snel te anticiperen op potentiële problemen, waardoor we kunnen ingrijpen nog voor het probleem zich effectief voordoet. Op die manier hebben we in het voorbije half jaar al diverse keren een stilstand kunnen vermijden.”

  Voordelen

  Ecofrost voelde al snel dat dit een positieve impact had op de bedrijfsprocessen. “We verliezen geen tijd meer met het zoeken naar data, want die worden centraal bewaard en zijn snel consulteerbaar. Dat laat ons toe om sluimerende problemen krachtdadig aan te pakken, nog voor ze aan de oppervlakte komen. Daarnaast kunnen we snel en vrij eenvoudig zelf extra parameters programmeren. Dankzij dit systeem groeit de efficiëntie evenredig mee met onze productiecapaciteit.”

  ​Ikologik Industrial Cloud volgt bij Ecofrost al ruim 1300 parameters op. De open architectuur van het platform laat toe om alle toestellen ermee te verbinden en biedt zo de kans de stap naar het Internet of Things te zetten.