Skip to content

Enervest

  Waterdicht beheer van zonne-energie

  Klant

  Enervest legt zich toe op de ontwikkeling en het beheer van installaties voor zonnepanelen in Europa. De onderneming heeft ruim 200 MWp aan zonnepanelen in beheer. Het in Gent gevestigde bedrijf behartigt zowel nieuwe als bestaande projecten (herontwikkeling en overname van operationele industriële zonne-energieprojecten). Daarnaast verzorgt Enervest voor zijn klanten ook assetmanagement en het energiebeheer.

  Uitdagingen

  Door de ruime portfolio van projecten die Enervest beheert, besefte het bedrijf dat een goede online opvolging van verschillende parameters van essentieel belang was voor een optimale operationele flow. Daarom besliste het management om hiervoor te vertrouwen op de Ikologik Industrial Cloud. Dit laat hen bijvoorbeeld toe om de productiedata van de zonnepanelen te vergelijken met het effectieve lokale verbruik en met de stroominjecties in het net.

  Voordelen

  Het platform laat toe om data erg snel in te laden. Dat biedt de beheerders de mogelijkheid om de lokale consumptie te analyseren. Is die te laag in vergelijking met de verwachtingen van het businessplan, genereert het platform een automatische alarmmelding.

  ​Ook inzake assetmanagement biedt de Ikologik Industrial Cloud een meerwaarde. De assetmanager krijgt dankzij alle data een juiste kijk op en een integraal overzicht over alle installaties. De dashboardfunctie zorgt ervoor dat hij in één oogopslag de resultaten van verschillende sites met elkaar kan vergelijken. Op basis van die informatie kan hij snel ingrijpen of andere optimalisaties plannen.