Skip to content

Pall Water

  Datamonitoring verhoogt serviceniveau

  Klant

  Pall Corporation is op mondiale schaal een toonaangevend bedrijf in hoogtechnologische filtratie, scheidings- en zuiveringstechnieken. De onderneming maakt deel uit van de Hach-groep en biedt de industriële markt een uitgebreid assortiment van producten voor filtratie, zoals systemen voor cartridgefiltratie, ultra- en microfiltratie, omgekeerde osmose en mobiele oplossingen. Zowel voor gemeentelijke als industriële eindgebruikers gebruikt Pall geavanceerde membraantechnologieën.

  Uitdaging

  Pall gebruikt heel wat meet- en regelapparatuur om parameters zoals temperatuur, (membraan)druk, debiet, permeabiliteit en geleidbaarheid te meten en te analyseren. “We verloren evenwel enorm veel tijd om via de PLC’s al die data te verzamelen en dat te vertalen naar de juiste inzichten”, verklaart Sascha Mohn, aftersales & service manager bij Pall Water EMEA. “Onder meer het downloaden van data en connectie maken met het internet verliep soms moeizaam. Daarom gingen we op zoek naar een betere oplossing voor rapportering. Na een uitgebreid marktonderzoek, beslisten we om met Ikologik in zee te gaan.”

  Oplossing

  Beide bedrijven beslisten om te starten met tests op een aantal units voor ultrafiltratie. Die aanpak liet toe om te bekijken hoe de software zou reageren op verschillende installaties en uiteenlopende waterkwaliteiten. “Tot onze tevredenheid concludeerden we dat de open architectuur van de Ikologik Industrial Cloud mogelijkheden biedt voor veel verschillende connecties”, vervolgt Sascha Mohn.

  ​De voortdurende logging en opvolging van gegevens laat toe om operatoren vroegtijdig te waarschuwen als zich bepaalde afwijkingen of inefficiënties voordoen, waardoor het mogelijk is om snel bij te sturen. Bovendien anticipeert het systeem op de noden van Industrie 4.0, waardoor het heel geschikt is voor bedrijven die de trein van het Internet of Things niet willen missen.

  ​”De voortdurende rapportering van alle relevante parameters leidt tot minder energieverbruik en minder waterverliezen”, analyseert Sascha Mohn. “We hoeven ook minder chemicaliën te gebruiken, hebben veel minder te maken met onvoorziene ‘shutdowns’ of andere problemen. Bovendien gaan de membranen langer mee. De juiste interpretatie van procesdata zorgt voor een voortdurende optimalisering van de installatie. Onze klanten vinden het fijn dat we dankzij deze nauwkeurige datamonitoring ons serviceniveau gevoelig kunnen verhogen.”